
Supíkovické brambory 2014 - příprava na sklizeň

V těchto dnech na farmě v Supíkovicích začínáme drtit bramborovou nať. Přibližně 14 dní před plánovanou sklizní musíme mechanicky zničit bramborovou nať, což následně usnadní sklizeň konzumních brambor. Při drcení bramborové natě musíme dbát na to, aby nedošlo k odkrytí hlíz na vrcholku hrůbků, případně k jejich poškození. Hrůbky nezakryté natí snáze osychají, rychleji se prohřívají a porost brambor rychleji fyziologicky dozraje. Dochází vytvoření pevné slupky brambor, která při skladování účinně zamezí možným skladovým chorobám.
Novinky
07.09.2018
Supíkovické brambory 2018
17.10.2017
Zpráva pro příznivce Supíkovických brambor13.10.2017
Brambory na uskladnění nechte "vydýchat" vydrží pak déle Pro uskladnění budete potřebovat tmavou místnost s teplotou kolem pěti stupňů Celcia. Výška vrstvy uskladněných...